CFBT-trainingen voor instructeurs in samenwerking met de Brandweeracademie

Ons trainingscentrum is klaar voor Compartment Fire Behaviour Trainingen (CFBT).

We hebben flink geïnvesteerd in de voor deze trainingen benodigde faciliteiten, zoals een Attack Cell die aan de internationale CFBT-eisen voldoet.

Inmiddels krijgen we veel vragen over CFBT-cursussen voor instructeurs, onder andere voor het opleiden van manschappen.

De Brandweeracademie, onderdeel van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV), biedt twee CFBT-cursussen voor instructeurs aan: level 1 en level 2.

Het eerste niveau (level 1) is een vijfdaagse cursus die instructeurs voorbereidt op het verzorgen van oefeningen op het gebied van brandontwikkeling en straalpijpvoering in een CFBT Attack Cell, voor het opleiden van manschappen (vakbekwaam worden).

Het tweede niveau (level 2) is een vijfdaagse cursus die instructeurs voorbereidt op het verzorgen van oefeningen in een CFBT Attack Cell met als doel het onderhoud van vaardigheden op het gebied van basisbrandbestrijding (vakbekwaam blijven).

In Nederland verzorgt het IFV de landelijke CFBT-cursussen voor instructeurs. Deze cursussen zijn door het IFV ondergebracht bij de Brandweeracademie.

Voor meer informatie over de CFBT-cursussen voor instructeurs of een offerteaanvraag kunt u contact opnemen met Rijk Hofman, projectleider innovatie en vakbekwaamheid bij de Brandweeracademie.

Mail naar rijk.hofman@ifv.nl of bel naar 06-57561791.

Afhankelijk van uw wensen als opdrachtgever kunnen wij daarna in samenwerking met de Brandweeracademie uw instructeurs opleiden tot CFBT level 1 en/of CFBT level 2.

Wij combineren onze faciliteiten dan met de docenten, het lesprogramma, de leermiddelen en de certificering van de Brandweeracademie.

Een samenwerking waar we trots op zijn en waarmee we de kwaliteit kunnen leveren die uw instructeurs nodig hebben.