Kros BV in de nieuwsbrief van RBN

KROS bv – praktische veiligheidstrainingen maken grenzen zichtbaar

RBN-participant aan het woord

Kwaliteit, Resultaat, Ondernemen en Samenwerken: dat is waar KROS bv. voor staat. Op drie locaties in Friesland, Groningen en Drenthe trainen én detacheren zij veiligheidspersoneel, dat wereldwijd wordt uitgezonden. Daarnaast worden ook andere medewerkers opgeleid om de veiligheid binnen bedrijven te borgen.

‘We zijn ooit begonnen als detacheerder van veiligheidspersoneel’, vertelt eigenaar Karin Elders. ‘Veiligheidskundigen, brandwachten, gasmeetdeskundigen, riggers, stralingsdeskundigen; noem maar op. Omdat we wilden dat deze mensen écht goed waren opgeleid, hebben we dat zelf opgepakt. Toen bleek dat de buitenwacht erg positief reageerde op de kwaliteit van onze medewerkers, zijn we die opleidingentak verder gaan uitbouwen.’

In de praktijk grenzen ervaren
‘We zijn vooral erg praktisch ingesteld; dat is ook onze kracht. We werken veel met partijen uit de offshore, de maritieme sector en de petrochemie. Mensen die daar werken moet je niet overladen met theorie: dat boeit ze niet en blijft toch niet hangen. We leggen heel kort iets uit en gaan vervolgens buiten aan de slag. Door echt te oefenen maken we mensen bewust van hun grenzen. Zo weten ze wat ze kunnen en moeten doen, maar weten ook tot hoe ver ze kunnen gaan. Voor hun eigen veiligheid is dat heel belangrijk. Binnen andere vakgebieden slaat deze aanpak eveneens goed aan.’

Adviseren en ontzorgen
‘Omdat onze mensen zelf in alle takken van sport werken, kunnen we makkelijk het gesprek aangaan met onze klanten. We weten wat er op veiligheidsgebied speelt en kunnen bedrijven goed adviseren en volledig ontzorgen. We maken afspraken over het niveau dat hun medewerkers op veiligheidsgebied moeten hebben en nemen vervolgens de opleidingen én het personeel onder onze hoede. Soms lukt het niet om iemand op een bepaald niveau te krijgen; dat koppelen we dan terug aan de organisatie, zodat zij daar gericht actie op kunnen ondernemen.’ Zo wordt een omgeving gecreëerd waarin veiligheid optimaal tot z’n recht komt.

In 2014 kwam KROS als winnaar binnen de veiligheidstrainingenbranche uit de bus. Klik op de link als u het filmpje over KROS wilt bekijken.

Filmpje KROS bv

Bron: nieuwsbrief RBN donderdag 29 januari 2015