NOGEPA 2.6A Member Rescue and Fire Fighting Team

Het theoretisch en praktisch trainen van de cursist in het uitvoeren van alle activiteiten die behoren bij helikopteroperaties op een offshore installatie en in brandbestrijdings-, zoek-, en reddingsacties.

Vooropleiding
Geen vooropleiding nodig.

Inhoud
Gevaren van helikopteroperaties, gevaarlijke gebieden en kennis van de ontsnappingsroutes; gereedmaken van het helikopterdek en bijbehorende (brandbestrijdings) uitrusting voor het landen en opstijgen van een helikopter; beladen van de helikopter en verzamelen van gegeven om het gewicht van de helikopter vast te stellen; em- of debarkeren van personen en of vracht; bedienen van de brandstofinstallatie, het tanken van de helikopter en controleren van de brandstof; theorie betreffende de rol van Brandbestrijdings- en Reddingsploeg bij brand en andere noodsituaties inclusief het gebruik van ademluchtapparatuur en ademluchtprocedures; reageren op alarmen, identificeren van calamiteit en locatie, vaststellen van de te gebruiken uitrusting en middelen; gebruik van communicatiemiddelen en in staat zijn effectief te communiceren met de team members en de team leader. Praktijk door het daadwerkelijk uitvoeren van brandbestrijdings- en redding oefeningen.

Benodigdheden
ID-bewijs, PSL (Personal Safety Logbook), geldige Medische Offshore keuring incl. ademlucht, veiligheidsschoenen, lange onderkleding voor onder bluspak, schone kleding, handdoek en douchespullen.

LET OP: in verband met gewijzigde privacywetgeving per 1 januari 2018 is het niet meer toegestaan om een kopie van een identiteitskaart, paspoort of rijbewijs in te nemen. We willen u dan ook vriendelijk, doch zéér dringend, verzoeken om de kandidaat gegevens zo accuraat mogelijk aan te leveren. Punten van aandacht in deze zijn: voorletters (bijna altijd meer dan 1!) en geboorteplaats (gelijk aan originele paspoort of ID-bewijs). Wanneer gegevens uiteindelijk foutief op een pasje of in het centraal diploma register staan, kan dat betekenen dat een kandidaat bij een opdracht en/of aan de poort wordt geweigerd en de werkzaamheden waarvoor hij ter plaatse komt niet uit kan/mag uitvoeren!

Prijs:

Tijdsduur : 4 dagen.

€ 1100,00

Inclusief koffie/ thee, lunch, NOGEPA registratiekosten en cursusmateriaal.

Boek de training NOGEPA 2.6A Member Rescue and Fire Fighting Team online

Meer informatie?  Bel/mail ons.